Sunday, March 4, 2012

SemaKin Ceria HidupKu..

Assalamualaikum w.b.t….x jawab dosa tau…salam sejahtera..salam 1 malaysia..huhu

Okeh, sebenanye bru bangun dr tido..baru brsukan sikit dah pening kepala mcm nk pitam..aduh amalina amalina!!!! Nampak sgt kau dah x fit mcm mase bergelar atlet squasy KMPP dulu kot..haha..2 la,,sendiri mau ingat..kau kene lah selalu bersenam..bersenam kan baik tuk kesihatan..ni asik nk mengadap buku,laptop yg xtaw bile boleh berhenti dan jemu..hehe..membebel tuk diri sendiri..insyaAllah,,x serik tuk beriadah..akan terus berjihad demi sebuah kebahagiaan yang hakiki..ape yg ku mengarut??entah la..

Actually,,,ak baru nk update cerita di sebalik tabir mggu lpas…yakni ari Ahad, 26 Februari bersamaan 4 Rabiulakhir 1433 H…korang semua nk dengar citer x?? of kos la x kan sbab dalam belog ni boleh bace je..ok, nurul teruskan..jejom lah bace story nurul ni..jgn segan2 meh!!!! Hehe..

Okay, nak dijadikan cerita, oleh kerana rindu yg mendalam buat org ksygn nurul slpas Allah, Rasul jua keluarga, nurul tekad nk g jenguk sidia nun jauh di negeri Pulau Mutiara sana.. bermula dgn cerita nurul dpt naib johan dlm prtndngn forum sempena KArnival Anti Dadah KHAR,,dan dpt adiah berupa wang tunai,,nurul tekad lah nk prgi sane..so, ape lg,, ptg sabtu tu nurul ajak lah rumate n housemate , merangkap adik2 ksygn nurul sem ni ( dayang n ida ) g KTM nk beli tiket..okeh,, we take a cab n after I bought a ticket to Penang, we came back to KHAr..actually, nurul risau n takut sbb ni first time nurul travel dgn ketapi..sblm ni,, main cap bas aje..so,,jeng jeng jeng kite tggu ape jd seterusnya…

Tepat pukul 11.30 mlm ari sabtu, nurul naik prebet n g KTM.. pergh,,smpai2 sane sunyi gile lah..ni yg buat nurul seram ni..dah la pak cik yg brtugas tu duduk je dlm kaunter.. takut trslh naik tren je..last2,, beranikan diri tnye pakcik tu..nk dkt kul 12.30 baru lah train dtg..ha, yg ni 1 mslh lg,,nurul x taw nk cri coach mane..nasib baik ade sorg hamba Allah yg baik sweet gitu tlg ak..mule2 ok la,, bile da lame2 bapak lah sejuk weh..sweater da la x bawak,, nasib baik bawak towel merangkap selimut ak mlm 2..ak tido jela,,smpai kat mane tah mamai2 ak bngun ingt da smpai,, rupenye bru kat nibong tebal..kah3..malu weh dgn mamat yg bertugas 2..duk sengih2 mcm kerang busuk..arghh!!! 

Ok, kul 7.30 bru la sampai butterworth..alhamdulillah…ak tggu stngh jam bru dia dtg..apesal makin kurus ni?? Xmkn ke ??hoho..lpas mandi manda kat masjid negeri,, kitorg g sarapan dulu n bergerak ke perangin Mall..naik bende urut ni..suke sgt kan..nah tngok gambo ni…

selesai bersarapan...

WUM 5243 byk berjasa...

1st Avenue, Penang...

suke sgt dgn bende ni kan???

awat muka cek mcm 2??

sebelum tngok wayang...at Perangin Mall..

Kitorang tngok wayang lpas tu,, cite Ghost Rider..best la jugak..cerita thriller…kul 1.30 dah abis..time to eat again.. lpas tu,, solat sekejap..kul 3.30 cam tu bru bergerak ke Queensbay.. dah la tersalah jalan..trpksa pusing balik..kene tol 2 kali..sabor jelah…
Sampai Queensbay, beli n main layang2 same2..mule2  xnaik sgt.. tmbh ekor die..baru lah naik..ak sendiri jrg main lyg2,, x reti lah.. takut tersangkut kt mane2..dah lah dekat ngn tasik 2..jatuh dlm tu,,x dpt da main lyg2..nah,,ni gambo kitorg kat sane..kredit lah tuk  my bucuk n kwn2 baru,, azran n pok pik (xtaw name die,,lupe nk tnye)..korg mmg sempoi..

comey kan lyg2??pilih la mane suke..heheh

dah dpt lyg2 pilihan hati..huhu

sambung ekor lyg2..x naik mule2..aduh

lyg2 angry bird..comel kan??

hihi...


my bucuk n his BFF..

ape la adik aku buat tu??skodeng bende la pulop..


this is non-editing..sumpah guling2 tngok gamba ni..thanks azran..

main lyg2..syok weh...

Tngok wayang sudah, main lyg2 sudah,, kitorg karoke pulak.. ade la yg melalak, n mcm2 ragam ak tngok..ak sempat gak nyanyi , dgn suare yg x sedap 2..korg thn jelah telinga.. ak pon nk lpas tension gak kan..abis karoke,, mkn jap n time to came back to TM..alahai,,sedihnye..mcm xnk balik je..tp I know my priority k..stady2!!! so nk  xnk,, kne pulang ke sarang..hehe

luahan hati~ kristal

mcm biase la melalak..pecah tekak...
Nota kaki : Awak awak, tq tau bawak sy jalan2… hope to see u again.. jage diri,, stady molek deh…I always miss you..sy dah nak exam ni..doakan ya!! Moga kite berdua cemerlang n cpt2 bole tlg keluarga n NIKAH..keh3…


Sekian tuk kali nie..dadaaaaaaaaaaaaaa…

2 comments:

liyana shana said...

suweet kapel . hope kekal kay kaka !

GaD!s_ BuNg@ said...

thanks yana...hihi..u too..smuga kekal..:)